Wij heten je van harte welkom bij de 2-daagse DIY infographic cursus

Deze cursus staat in het teken van het infographic proces. Data structureren en visualiseren zodat deze zo helder mogelijk is. Je maakt kennis met de geschiedenis van infographics en inspirerende voorbeelden en oefent met het ontwikkelen van je eigen infographic.

In deze online omgeving kun je alle informatie vinden die je nodig hebt voor deze cursus, zoals het programma en naslagwerken. Heb je buiten de cursusdagen vragen voor ons? Neem gerust contact met ons op.

 

Programma

Dag 1 || Op jacht naar het verhaal in de data

Tijdens de DIY infographic cursus gaan deelnemers actief aan de slag met het ontwikkelen van hun eigen, professionele infographics. Op de eerste dag nemen we je in vogelvlucht mee in de wereld van infographics. Wat zijn infographics en waar zet je ze voor in? Je leert ook hoe je optimaal gebruik maakt van kleuren, story-telling en datavisualisatie. Daarna gaan we dieper in op jullie specifieke wensen voor visuele communicatie. Aan welke iconen en stock-beelden is behoefte?

Dag 2 || Van informatie naar infographic

Tijdens de tweede cursusdag nemen we de voor jouw organisatie op maat ontwikkelde iconenbibliotheek mee zodat deelnemers kunnen oefenen. Ook zullen we iets meer vertellen over het trechteren en ordenen van data en informatie voor het ontwikkelen van infographics. Aan het einde van de dag heeft elke deelnemer een infographic ontwikkeld in de huisstijl van de organisatie.

 

PDF's van de presentaties

Dag 1

Dag 2

NTVG Tieners infographic

Iconen, template en styleguide

Download hier (.zip)