De 1day workshop is geschikt als introductie voor professionals die werken met kennis en willen leren hoe je (complexe) informatie omzet in een infographic. Voorkennis van ontwerpprogramma's is niet nodig.

In de ochtend nemen we je in vogelvlucht mee in de wereld van infographics. We blikken terug op de geschiedenis van infographics en bekijken aan de hand van inspirerende voorbeelden wat infographics zijn en waar je ze voor inzet. Je leert infographics beoordelen aan de hand van de infographic checklist. Daarnaast maak je kennis met het proces voor het ontwikkelen van infographics. 

’s Middags ga je zelf aan de slag. Met behulp van Microsoft Excel leer je data analyseren en het interessante verhaal en de structuur in een door ons aangeleverde dataset ontdekken. We leren je hoe je deze informatie met pen en papier omzet in een heldere structuur voor de infographic. Je krijgt ook informatie over de belangrijkste designregels en past deze toe door de infographicstructuur om te zetten naar een infographicontwerp.

Het is niet nodig om kennis te hebben van ontwerpprogramma’s zoals Adobe Illustrator en Indesign: deze workshop draait niet om het maken van een fantastisch ontwerp. We laten juist zien dat je een infographic ook met pen en papier kunt maken. Dit biedt ook meer vrijheid, en legt de focus echt op het ordenen en structureren van informatie - wat zo belangrijk is in het infographic proces - en niet op het zo ‘mooi’ mogelijk maken met handige tools en programma’s.

Modules   

  • History repeats itself
  • Infographics are visual stories
  • Think infographic
  • It starts with a question
  • Discovering the story in data
  • Design is key

Doelgroep

Teams of afdelingen van overheden en kennisorganisaties waarvan de medewerkers meer willen leren over het infographic proces. 

Enkele keren per jaar geven we de 1day workshop voor individuele deelnemers. Meer weten? Neem contact op. 

Wat leer je?

Je leert over de verschillende stappen die nodig zijn om van (complexe) informatie te komen tot een infographic. Je leert data analyseren en bedenkt visuele concepten. Deze training is niet bedoeld om te leren werken met ontwerpprogramma's.

Aantal personen

Maximaal 10

Kosten

Vraag hieronder een offerte aan voor een workshop bij jouw organisatie!

infographics workshops lakmoes
infographics workshops lakmoes
infographic workshop studio lakmoes