De tweedaagse infographics training is geschikt voor teams die gezamenlijk met hun eigen thema('s) aan de slag willen. Voorkennis van ontwerpprogramma's is niet nodig.

Deze tweedaagse training is met name geschikt voor teams of organisaties die rondom een of enkele samenhangende thema’s zelf infographics willen leren maken.

Tijdens de eerste trainingsdag nemen we je in vogelvlucht mee in de wereld van infographics. We blikken terug op de geschiedenis van infographics en bekijken aan de hand van inspirerende voorbeelden wat infographics zijn en waar je ze voor in zet. Je leert infographics beoordelen aan de hand van de infographic checklist en maak je een mini-infographic met door ons aangeleverde data.

’s Middags ga je in groepen per thema aan de slag met je eigen data en infographics. Tijdens de 'iconenstorm' werken de groepen hun ideeeën uit voor iconen en beelden die in 'hun' infographic gebruikt gaan worden.

De tweede trainingsdag is een mix van inhoudelijke informatie over de werking van het brein en designregels, en actief zelf aan de slag gaan met het ontwikkelen van je eigen infographic in Microsoft Powerpoint - met behulp van onze voor jouw organisatie op maat gemaakte templates en een handige styleguide met (design)tips. Aan het eind van de dag presenteren de team captains de infographic van hun groepje en geven de deelnemers feedback op de infographics van de anderen aan de hand van de infographic checklist.

Iconenbibliotheek en templates

Tijdens deze cursus ontwikkelen onze ontwerpers op basis van jullie informatie en data 50 iconen en enkele templates, waarmee je in Microsoft Powerpoint je eigen infographics gaat maken. Ook na de cursus blijven deze iconen en templates voor jouw organisatie beschikbaar om eindeloos infographics mee te maken.

Modules   

  • History repeats itself
  • Infographics are visual stories
  • Think infographic
  • It starts with a question
  • Iconenstorm
  • Discovering the story in data
  • Design is key
  • Your brain loves infographics
  • Discovering the story in data
  • Design is key

Doelgroep

Teams of afdelingen van overheden en kennisorganisaties waarvan de medewerkers meer willen leren over het infographic proces en die zelf hun eigen infographics willen kunnen maken na afloop van de cursus.

Wat leer je?

Je leert over de verschillende stappen die nodig zijn om van (complexe) informatie te komen tot een infographic. Je leert data analyseren en bedenkt visuele concepten. Deze training is niet bedoeld om te leren werken met ontwerpprogramma's.

Aantal personen

Maximaal 10

Kosten

Vraag hieronder een offerte aan voor een workshop bij jouw organisatie!

 
infographic training workshop
infographic training workshop
infographic training workshop
infographic training workshop