Cijfers zijn niet eng, maar AWESOME

Veel mensen hebben er last van. Het is niets om je voor te schamen, hoogstens een beetje onhandig: cijfertjes-angst. Geconfronteerd met een excelsheet vol getallen in paniek raken en niet meer weten waar je het moet zoeken? Zuchtend en steunend je administratie proberen te doen en onder de streep steeds met een ander totaalbedrag eindigen? Het is ons allemaal wel eens overkomen. Mij ook.

numbers are awesome

Toch vind ik cijfers AWESOME! Waarom? Omdat ze prachtige verhalen vertellen. Grafieken kunnen helpen bij het ontwarren van de datachaos. En infographics kunnen helpen het verhaal van de cijfers en data op een toegankelijke manier voor een breed publiek te vertellen.

Zo maakte ik pas een infographic over twee jaar Ambitieuze Meisjes, een netwerk voor ondernemende jonge vrouwen met ballen in Arnhem. 'Cijfertjes zijn he-le-maal niet eng!' zei Lotte, voorzitter van het netwerk na afloop van de party ter ere van het tweejarig bestaan van het netwerk.

Zo zag zij ineens hoe prachtig cijfers kunnen zijn. En met mijn infographic zijn ze hoop ik een beetje minder eng geworden.