Studio Lakmoes maakt leegstand zichtbaar

'In Arnhem staat een empire state building leeg.' Deze take away van de infographic die Studio Lakmoes ontwikkelde over leegstand in Arnhem wordt ook opgepikt buiten Arnhem.

infographic gemeente arnhem-7.jpg

Het weekblad Facilitair en Gebouwbeheer besteedt deze week aandacht aan de leegstand in Arnhem met het artikel 'Arnhem maakt leegstand zichtbaar.'

In een interview met oprichter van Studio Lakmoes, Marjolein Pijnappels, verkent het artikel de mogelijkheden die leegstand een gemeente zoals Arnhem kunnen bieden.

'Wij zien wat er met een leegstaand pand allemaal voor mogelijkheden zijn. We vragen de gemeente om ons letterlijk ‘de ruimte te geven’. 

Studio Lakmoes is gevestigd in het pand aan de Trans 6, in Arnhem. Op de begane grond en de eerste twee verdiepingen werken creatieve ondernemers verenigd in het ondernemerscollectief Sequence Zero. Samen met de gemeente Arnhem kijkt Sequence Zero of er meer uit de leegstand gehaald kan worden dan nu het geval is.

'Wij willen graag bij elkaar blijven. Je hebt het gevoel dat je col- lega’s hebt, werkt in een sociale en creatie- ve omgeving. Startende ondernemers zijn kwetsbaar. Op deze manier kun je elkaar stimuleren.'