Data dashboards zijn online, interactieve verhalen die cijfers tot leven wekken. 

 De kennisregisseurs van Studio Lakmoes zijn gespecialiseerd in het analyseren en structureren van complexe (cijfer)data. Heeft jouw organisatie veel data die zij wil delen, dan is een data dashboard een uitstekende manier om de data op een inspirerende manier te ontsluiten. Een combinatie van aanklikbare grafieken, fotomateriaal en design waar je hart sneller van gaat kloppen zorgt ervoor dat het verhaal uit jouw data helder wordt voor jouw doelgroep. Bekijk hieronder een selectie van onze data dashboards.

Energie en warmte besparen zijn een hot topics voor gemeenten. Om de doelstellingen van het Energieakkoord te kunnen halen moeten zij nauwkeurig in de gaten houden hoeveel duurzame elektriciteit wordt opgewekt, hoeveel laadpalen er in hun gemeenten zijn en of ze op de goede weg zitten met besparing. Deze cijfers zijn al beschikbaar via klimaatmonitor.databank.nl, die duizelt van de grafieken en cijfers. Studio Lakmoes ontwikkelde samen o.a. Rijkswaterstaat en de Klimaatmonitor een toegankelijke en inspirerende website, de Lokale Energie Etalage, waar de belangrijkste cijfers direct dichtbaar zijn. Wie de diepte in wil kan meer informatie bekijken en gemeenten vergelijken

data dashboards studio lakmoes
 

Het is een uitdaging om een onderzoeksrapport vol informatie of een excel met bergen data om te zetten naar een heldere infographic. Om een effectieve infographic te maken helpen onze academisch geschoolde kennisregisseurs met het analyseren en structureren van de data. 

 
 

Onze kennisregisseurs analyseren en doorgronden complexe informatie en begeleiden jou als klant om te komen tot een helder concept voor het ontwerpen en delen van kennis.  Met onze kennisregisseurs zijn wij analytisch en grafisch even sterk en dat maakt ons uniek in Nederland. Bij elk project gaan wij een nauwe samenwerking aan met de klant om de kennis op de beste manier te delen.