Infographics maken

Infographics maken die op toegankelijke wijze data en informatie delen is onze expertise. Bij elk project gaan wij een samenwerkingsverband aan met de klant, waarbij wij samen de volgende stappen doorlopen om een professionele infographic te maken.

 

Inventarisatie voor de infographic

Om een infographic te maken onderzoeken wij samen met de klant eerst welke data en informatie aanwezig is, welke boodschap daar in zit en met wie die gedeeld dient te worden. Soms is het handig om tijdens een gezamenlijke brainstormsessie de doelen en middelen gezamenlijk door te nemen.

Informatie verzamelen

Soms is alle data en informatie voor de infographic al aanwezig, soms is aanvullend onderzoek of dataverzameling nodig. Wij kunnen indien gewenst aanvullende kwantitatieve en kwalitatieve data verzamelen.

Data analyseren

De informatie en data voor de infographic wordt geanalyseerd en geordend. We ontdekken trends in de data, correlaties of afwijkingen. Als er een infographic of animatie of ander information design wordt gemaakt, maken we samen met de opdrachtgever een inventarisatie van de belangrijkste boodschappen en elementen.

Infographic blauwdruk schetsen

Bij het maken van een infographic is het belangrijk dat de data, informatie of de processen een duidelijk verhaal vertellen. Wij maken dan ook voordat we met ontwerpen beginnen een blauwdruk van de locatie van en eventuele interactie tussen de verschillende elementen en van het te visualiseren verhaal voor de infographic.

Ontwerpen van de infographic

In deze fase werkt Studio Lakmoes op basis van de blauwdruk de infographic uit. Bij een uitgebreide infographic of meerdere infographics gaat aan deze fase nog een verkenning- en ontwerpfase vooraf om de stijl vast te stellen. De infographic komt tot leven, kleuren worden toegevoegd en de data of processen gevisualiseerd. In maximaal twee correctierondes worden de puntjes op de ‘i’ gezet.

Opleveren van de infographic

De opdrachtgever ontvangt de illustratie of infographic in de gewenste vorm: per e-mail, op de server of via Wetransfer.

 

Wil jij ook een infographic laten maken? Vraag meer informatie of een offerte aan.