Van afval energie maken

In Europa wordt dagelijks 25% van al het afval gestort en komen enorme hoeveelheden broeikasgassen vrij. Zolang er afval is, is verbranding een beter alternatief. Afvalenergiecentrale Attero in het Brabantse Moerdijk zet afval om in warmte óf energie, net waar vraag naar is. Lakmoes ontwikkelde een animatievideo die de werking en meerwaarde van deze energiecentrale uitlegt voor de grand opening door Minister Mark Rutte.

kennisregie - animatie - concepting - art direction - graphic design - copywriting

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus posuere vel lectus non tempus. Aliquam in arcu nec urna facilisis commodo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus posuere vel lectus non tempus. Aliquam in arcu nec urna facilisis commodo. 

 
 
atteroArtboard 1 copy.png
 

urgentie communiceren

Waarom elke seconde telt

Elke seconde wordt in Europa afval op grote hopen gestort - maar liefst 25% van al het afval. Deze fermenterende massa stoor jaarlijks grote hoeveelheden broeikasgassen uit - veel meer dan wanneer het afval zou worden verbrandt. Recyclen is natuurlijk nog beter, maar kan (nog) niet met al het afval. Afvalverwerkingscentrales zoals die in Moerdijk zetten afval om in warmte dat de omliggende industrie kan gebruiken en daardoor minder energie verbruikt. Het bijzondere is dat de centrale als het nodig is elke minuut kan schakelen tussen stoom (warmte) en stroom! Hierdoor is hij superefficient en duurzaam.

“We gebruikten de originele blauwdrukken van de windturbine als model voor de animatie.”

Marjolein Pijnappels, kennisregisseur