10 x bronnen van geweldige datavisualisaties en infographics

Welke websites, platforms en designers moet je in de gaten houden voor geweldige datavisualisaties, knappe staaltjes datajournalistiek en awesome infographics? Studio Lakmoes heeft een paar favoriete adresjes en die zetten we graag voor je op een rijtje.

Eerder schreven we al over geweldige infographics en voorbeelden van pseudoinfographics.

1. Francesco Franchi

Italiaanse datajournalist: combineert moeiteloos research journalistiek in tekst en beeld op de redactie van Intelligence in Lifestyle.

2. The Guardian Data blog

Blog van de Britse krant The Guardian vol dataverhalen. De cijfers staan centraal in tekst en beeld.

3. New York Times datavisualization

Het getalenteerde team designers van de New York Times produceert aan de lopende band inspirerende, interactieve infographics over het nieuws. Zoals deze infographic over de link tussen locatie en inkomen in Amerika of deze verhelderende visualisatie over het budget van President Obama.

4. Deutscher Infografikpreis

Website van de Deutscher Infografikpreis bomvol interessante visualisaties uit de keuken van onze oosterburen.

5. Visual complexity

Visual Complexity is een inspirerend platform vol elegante en kleurrijke datavisualisaties - velen interactief. Veel visualisaties zijn afkomstig uit wetenschappelijke onderzoek en bieden inzicht in complexe processen.

6. Information is beautiful

Wie kent hem eigenlijk nog niet? De website van David McCandless, Information is Beautiful, 100% dedicated aan heldere infographics en datavisualisaties.

7. Washington Post infographics

Nog een krant met een hardwerkend en getalenteerd team datajournalisten en graphic designers: De Washington Post biedt via dit Tumblr alle infographics (statisch en interactief) aan die door hen zijn ontwikkeld.

8. Datavisualization.ch

Ze noemen zich niet voor niets ' the premier news and knowledge resource for data visualization and infographics.': Datavisualization.ch. See for yourself.

9. Malofiej

Tijdens de jaarlijkse Malofiej World Infographic Summit worden prijzen uitgerijkt voor beste infographics. Op de website vind je een rijke collectie visualisaties.

10. Information Aesthetics

Information Aesthetics verkent de relatie tussen informatievisualisatie en grafisch ontwerp en laat visualisaties zien die data op een originele manier laten zien.

Missen we er nu nog een? Laat ons jouw persoonlijke favoriet weten!