Barbara gaat los

Soms moet je even uit het gareel. Om los te komen uit je vaste patronen en verwachtingen en verantwoordelijkheden van je af te schudden. Om je te focussen op dat wat echt belangrijk voor je is. Voor mij is dat samen zijn met mijn gezin, in de natuur, met niets anders op de agenda dan dat wat op ons pad komt beleven. 

IMG_0106.jpeg

Ongeveer een jaar geleden begonnen we te dromen over een tijdje los zijn uit de dagelijkse werkelijkheid. Na jaren van studeren, werken, trouwen, promoveren, huizen opknappen, een gezin stichten en een bedrijf uitbouwen was het tijd voor de spreekwoordelijke pas op de plaats. Erg letterlijk namen we dat niet want al gauw kwamen er plannen om op reis te gaan. We bespraken de mogelijkheid om een tijdje in het buitenland te wonen, alle continenten te bezoeken of door Afrika naar Kaapstad te rijden. Mooie maar ook heel bewerkelijke plannen.

We besloten uiteindelijk stil te staan bij wat ons gelukkig maakt en dat is vanuit huis weg kunnen rijden zonder vastomlijnd plan en zonder zorgen over tropische ziektes of malafide douaniers. Ons blikveld verschoof naar Europa en daarmee opende zich de weg naar het noordelijkste punt van ons eigen continent, de Noordkaap.

We reizen van Duitsland naar Polen en dan door de Baltische staten naar Scandinavië. De Noordelijke landen hebben alles wat we komende maanden denken nodig te hebben: rust, ruimte en eindeloos veel mooie natuur. Onze plannen variëren van tot rust komen tot orka’s zien en van afdalen in een Finse amethistmijn tot de beroemde Preikestolen beklimmen in de Noorse fjorden. Ook een bezoek aan het huis van de kerstman in Lapland staat bovenaan de wensenlijst. Maar eigenlijk staat niets vast en laten we ons vooral verrassen door dat wat we tegenkomen.

De indrukken, ervaringen en inspiratie die ik opdoe tijdens deze reis zullen mijn Lakmoes-projecten naar een hoger niveau tillen, en ik kijk er naar uit om dat in september weer op te pakken. Maar voor nu: even los!

europe+trip+babs-02.jpg

Volg Barbara en haar happy camper family online op @happycamperfamilynl