De natuur als partner in de waterbouw

EcoShape ontwikkelt en deelt kennis over Building with Nature in de waterbouw: Een nieuwe manier van ontwerpen die de natuur benut, waardoor tegelijk kansen voor economie, natuur en maatschappij ontstaan.

Lakmoes onderzocht samen met hen wat het Building with Nature principe zo uniek maakt, met als resultaat een visuele weergave van de ‘tested concepts’ van Building with Nature.

iconen - lakmoes
iconen - lakmoes
iconen - lakmoes
iconen - lakmoes
 

Kijkje in de lakmoeskeuken

Van structuurontwerp naar infographic

Wij werken vanuit de inhoud en bouwen eerst een structuurontwerp met alle data op de juiste plek. Hiervoor inventariseren onze kennisregisseurs welke projecten en concepten belangrijk zijn voor Ecoshape. Daarnaast hebben we gekeken welke positieve effecten elk project heeft, bijvoorbeeld op de waterkwaliteit, navigeerbaarheid, lokale economie en waterveiligheid. Deze aspecten hebben elk een eigen icoon gekregen die gematcht is aan elk project. Hierdoor zie je een oogopslag het scala aan positieve effecten dat Building with Nature heeft.

structuurontwerp - lakmoes
building with nature - lakmoes
 

Ontwerpproces

We besteden veel zorg aan de visuele details

Nadat het structuurontwerp is vastgesteld, gaan wij aan de slag met het grafische ontwerp. Voor het Building with Nature project hebben we gebruik gemaakt van referentiebeelden van havens, getijdegebieden, boten en natuurgebieden. De infographic bestaat uit een archetypisch (en dus fictief) gebied waar alle functies samen komen, maar is tegelijkertijd herkenbaar voor waterbouwers.

building with nature - lakmoes
ecoshape - lakmoes
building with nature - lakmoes
ecoshape - lakmoes