Deze mensen maken jouw infographic

Een infographic ontwikkelen is een heel proces. Je transformeert complexe data naar heldere informatie en beelden. Soms wordt er interactiviteit en animatie toegevoegd. Een heel team van mensen schuift aan tafel om de infographic tot succes te brengen. Maar het begint bij één persoon met een vraag.

Iemand heeft een vraag. Hoe communiceer ik mijn complexe onderzoeksverhaal over microbiologie naar een breed publiek? Hoe informeer ik beleidsmakers over de richting die wij als Nederlandse overheid willen uitzetten voor klimaatbeleid? Hoe communiceer ik mijn jaarverslag op een manier die aankomt bij mijn medewerkers?

Het infographic proces begint bij deze vraag van de klant. Vervolgens treedt een stappenplan in werking waar diverse mensen voor aanschuiven. Er is een data analist die diep in de informatie duikt en deze ordent, een ontwerper die van alles een geheel probeert te maken samen met de creative director, en als er animaties of interactiviteit toegevoegd worden schuiven ook nog de animator en de interaction designer aan tafel. En dan is er nog de project manager die moet zorgen dat iedereen weet wat 'ie moet doen, alles op tijd af komt en de klant tevreden blijft.

Studio Lakmoes' Sam ontwikkelde over dit proces een infographic die laat zien welke stappen wij met onze klanten doorlopen en wie er bij welke stap aan tafel schuift. Een kijkje in de keuken en een blik op het team achter de infographics. 

Download het gratis infographic stappenplan van Studio Lakmoes hier