Dit zijn onze superhelden

Bijzondere mensen met buitengewone talenten in design, wetenschap of innovatie fascineren ons. Ze geven ons een glimp van wat er mogelijk is in de wereld, vroeger, nu en in de toekomst. Ze inspireren ons om beter te worden, hoger te reiken, groter te dromen. Dit zijn onze helden:

Ionica Smeets

Foto: Samuel van Leeuwen.

Foto: Samuel van Leeuwen.

Omdat als bèta-wetenschapper ze zo te gek over wiskunde en wetenschap kan praten (zie o.a.: Wiskundemeisjes) dat ze hoogleraar Science Communication is geworden en de missie heeft om wetenschap inspirerend en helder voor een breed publiek te ontsluiten.

Daan Roosegaarde

Omdat hij weigert zich in een hokje te laten stoppen ( 'Ik weet precies wat ik ben, ik weet alleen niet wat voor woord er voor is') en op onnavolgbare wijze wetenschap, kunst en futuristische technieken aan elkaar weet te lassen.

Charley Harper

Omdat hij prachtige minimalistische dier- en natuurillustraties maakte in het pre-digitale tijdperk en dieren en met zijn rake ontwerpen nog steeds weet te inspireren.

Hedy Lamarr

Omdat ze als vooruitstrevende wetenschapper een geheim communicatiesysteem ontwikkelde om de nazi's te verslaan in WOII. Deze ontdekking stond aan de basis van onze huidige WiFi, bluetooth en GPS-communicatie. Oja en ze speelde ook nog in wat Holleywoodfilms.

Charles Minard

charles minard.png

Omdat hij al hoogbejaard en met pensioen was na een carrière als technical engineer toen hij (in de 19e eeuw) de meest invloedrijke infographic ooit maakte, over de opmars en demise van Napoleon leger in Rusland.