In Arnhem staat een Empire State Building leeg

Afgelopen half jaar ontwikkelde Studio Lakmoes een infographic over de leegstand in Arnhem om betekenis te geven aan de leegstandscijfers. Het eerste exemplaar van een gelimiteerde oplage zeefdrukken van de infographic is afgelopen week overhandigd aan de Gemeente Arnhem tijdens een inspiratiemiddag over jong ondernemersschap met 40 ambtenaren bij creatieve hub Sequence Zero.

In Arnhem staat, volgens de meest conservatieve schattingen, 196.000 m3 aan kantoorruimte leeg. Dat is veel. Namelijk: een compleet Empire State Building aan kantoorruimte.

Cijfers hebben alleen betekenis in een context. Door een analogie (Empire State Building) of het vergelijken van cijfers met andere cijfers kun je ze interpreteren.

leegstand infographic arnhem

Een voorbeeld: vorig jaar lanceerde de gemeente Arnhem een initiatief waarbij jaarlijks 10.000 m3 leegstand wordt weggewerkt. Is dat veel? Is dat weinig? Als we het getal 196.000 m3 erbij halen en dit doorberekenen, zien we dat het de gemeente op die manier 20 jaar gaat duren om alle leegstand weg te werken - als er niets meer bijkomt.

Door visualisatie van dit soort cijfers krijgen de cijfers betekenis en gaan ze leven. Deze infographic heeft als doel ondernemers en ambtenaren te inspireren om de leegstand in Arnhem aan te pakken en om te zetten in plekken waar innovatie en ondernemerschap hand in hand gaan zoals bij Sequence Zero en Coehoorn Centraal.

De PDF van de infographic mag ovv Studio Lakmoes openbaar gedeeld en verspreid worden. De infographic is ook verschenen als zeefdruk in gelimiteerde, genummerde en gesigneerde oplage van 51. Interesse in een exemplaar? Neem contact op met Studio Lakmoes.