Lakmoes Boodschappenlijstje

Elke week komen we interessante blogs, artikelen en projecten tegen die we graag met jullie delen. Met dit boodschappenlijstje in de hand kom je gegarandeerd thuis met goede gespreksstof. Op het boodschappenlijstje van deze week: hete datasets, kapotte dingen en alle grafieken die je ooit nodig zult hebben.

 

Hete datasets

Op zoek naar een hete dataset als tegenhanger voor de kille herfst? Check deze op kaggle voor bijv. een dataset met 4242 bloemen, een dataset met onderzoek van de Californische gezondheidsinspectie naar restaurants in de LA County en een dataset over de luchtkwaliteit in Madrid. Alle datasets netjes gesorteerd op hotness.

Wabi sabi

Bron: Unsplash

Wabi-sabi (δΎ˜ε―‚) is een typisch Japans concept, een visie op de wereld waarin ruimte is voor acceptatie, of zelfs omarming van imperfectie. Japanse concepten laten zich nooit eenvoudig vertalen, maar het gaat om assymmetrie, eenvoud, onafheid, foutjes, intimiteit en de acceptatie van deze eigenschappen in mensen, voorwerpen en de natuur. En toevallig ook de woontrend van 2018 ;)

Datavizproject

De jongens en meiden van het Deense ferdio hebben zo ongeveer alle vormen van datavisualisatie en grafieken die je maar kunt bedenken geillustreerd, gecategoriseerd en online gezet. Van exploded view illustraties tot lijndiagrammen en van sunburst diagrammen tot treemaps. Superhandig!