Lakmoes boodschappenlijstje

Elke week komen we interessante blogs, artikelen en projecten tegen die we graag met jullie delen. Met dit boodschappenlijstje in de hand kom je gegarandeerd thuis met goede gespreksstof. Op het boodschappenlijstje van deze week: sterrenstelsels, golven en snelle wagens.

 

Awesome NASA foto's

Bron: NASA

Bron: NASA

Wist je dat je alle afbeeldingen van NASA's satellieten gratis en rechtenvrij beschikbaar zijn? Je muur behangen met sterrenstelsels? Doen! Toffe designs maken met de maan? Doen! Anything goes. En wil je echt los gaan, pak dan de metadata van de foto's erbij en maak een interactieve datavisualisatie. Of doe iets geks met die ene foto van Donald Trump. Stuur je ons het resultaat?

Alles wat je wilde weten over golven

Bron: The Pudding

Bron: The Pudding

Deze zomer lekker gesurfd of gewoon in het water gelegen terwijl de golfjes over je heen kabbelden? Dan wil je vast en zeker alles weten over deze bijzonder interessante vorm! The Pudding heeft De Golf uitgebreid bestudeerd en geeft een een stoomcursus. Ook voor de totale newbie.

Snelle wagens

Wie wil er met dit weer nou niet met een snelle cabrio over de snelweg scheuren - met een acceptabele 130 kilometer per uur, laten we het wel veilig houden. Meme. illustreerde deze serie zinderende porsche's en volkswagens waar de Mexicaanse sfeer vanaf druipt. Hebberig worden we hier van.