Lakmoes boodschappenlijstje

Elke week komen we interessante blogs, artikelen en projecten tegen die we graag met jullie delen. Met dit boodschappenlijstje in de hand kom je gegarandeerd thuis met goede gespreksstof. Op het boodschappenlijstje van deze week: lekker op de fiets boodschappen doen, aliens en schattige planeten.

 

Lekker fietsen

Bron:  Cyclemon

Bron: Cyclemon

Traveler, night rider of weirdo? Wat voor fietstype ben jij? We zijn fan van deze zinloze maar oh zo toffe scrollytel over fietsen van Cyclemon. Hier zijn we overigens allemaal swaggers, met een grand pa.

Zijn we alleen in het universum?

De vergelijking van Drake is een wiskundige formule (in de jaren '60 bedacht door astronoom Frank Drake) die een schatting maakt van het aantal intelligente beschavingen binnen ons melkwegstelsel. Drake maakte de aanname dat intelligente beschavingen in staat moesten kunnen zijn om via radiogolven met ons te communiceren en daarop is de Drake-vergelijking dan ook gebaseerd. Information is Beautiful maakte een calculator van de vergelijking waarmee je zelf de kans op slimme aliens kunt berekenen.

Lieve planeetjes

Over de melkweg gesproken, deze visual artist maakt superschattige planeetjes van metallic verf en neonkleuren. Tijdelijk werk dat verdwijnt zodra de verf wordt weggespoeld, maar onbetaalbaar prachtig.