Lakmoes boodschappenlijstje

Elke week komen we interessante blogs, artikelen en projecten tegen die we graag met jullie delen. Met dit boodschappenlijstje in de hand kom je gegarandeerd thuis met goede gespreksstof. Op het boodschappenlijstje van deze week: eetspiratie voor je avondmaaltijd, een Japans concept en een berg superrare grafieken.

 

Eetspiratie voor augustus

Eetspiratie nodig? Bekijk het eens vanuit een milieuvriendelijk oogpunt. Eet de milieuvriendelijkste groentes van deze maand. Met deze handige calculator van MilieuCentraal sla je wat dat betreft nooit meer de plank mis.

Ikigai

Bron: Mark Winn (via Information is Beautiful)

Bron: Mark Winn (via Information is Beautiful)

Ikigai is een Japans concept dat gaat over hoe je geluk en betekenis kan toevoegen aan je leven. De afbeelding van Mark Winn ging viral zodra deze online kwam. De afbeelding fungeert als een soort prisma waarmee je verschillende aspecten van je leven kunt belichten. Information Is Beautiful's David McCandless gaf er een draai aan en kwam met een nog toffe en completere versie van Ikigai.

Xenografie

Bron:  Xenographics

Voor wie genoeg heeft van staafdigrammen en pie charts is er nu Xenographics! Een platform voor (zoals ze zelf graag zeggen) 'Rare en (soms) bruikbare grafieken'. Dus. Haal je hart op met de hierarchical edge bundling grafiek of de piper diagram en gooi die taartdiagrammen de deur uit.