Lakmoes boodschappenlijstje

Elke week komen we interessante blogs, artikelen en projecten tegen die we graag met jullie delen. Met dit boodschappenlijstje in de hand kom je gegarandeerd thuis met goede gespreksstof. In het boodschappenlijstje van deze week: de hitte is off the charts, een DIY telescoop, Afrikaanse stoffen en de laatste kans om Hella Jongerius te zien.

 

Het rood is op

Bron: KNMI

Bron: KNMI

Dat het heet is, is bekend. Sommige bedrijven zijn ertoe overgegaan om praten over het weer in de ban te doen. Verboten nog te zeuren over de hitte. Een uitzondering maken we graag voor Helga van Leur: zij wees het KNMI en de rest van het twitterverse er op dat de diepe tinten rood voor het neerslagtekort nauwelijks nog van elkaar te onderscheiden zijn. Nog even en we leven in een grote rode brij.

DIY telescoop

Bron:  Siimple

Bron: Siimple

Wetenschapsjournalist Roel van der Heijden dacht: laat ik eens een telescoop bouwen! En dat deed hij. Op zijn 'Telescoopblog' zie je welke toffe foto's hij maakte met zijn mobiele telefoon en het oculair van de telescoop.

Oerhollandse, Afrikaanse stoffen

Bron: Hannah Grace on unsplash

Bron: Hannah Grace on unsplash

Als je echt hip wil doen in Africa, dan draag je een Vlisco. Een oer-Hollands product. Wait, what?! Die prachtige felgekleurde stoffen waar je Afrikaanse vrouwen mee ziet paraderen over straat? De mooiste worden gemaakt in Helmond sinds halverwege de 19e eeuw. De techniek, gejat van de Indonische batik-ververs werd gebruikt om toffe ontwerpen voor de fashionable looks van de Afrikaanse dames. Ook gewoon in Nederland te koop trouwens.

Laatste kans op Hella Jongerius

Bron: Boymans van Beuningen

Bron: Boymans van Beuningen

Nog tot 12 augustus te zien in het Boymans van Beuningen, de Hella Jongerius' Breathing Colour expo. Jij dacht dat je wel wist wat kleuren waren, maar deze expo brengt jouw kleurbeleving naar de next level. Bij Lakmoes raakten we geinpsireerd om ook tot in het einde ter tijden 100 gekleurde potten te gaan bakken met kleurcodes. Misschien in ons volgende leven.