Lakmoes Boodschappenlijstje

Elke week komen we interessante blogs, artikelen en projecten tegen die we graag met jullie delen. Met dit boodschappenlijstje in de hand kom je gegarandeerd thuis met goede gespreksstof. Op het boodschappenlijstje van deze week: wreedheid visueel gemaakt, monsterlijke plasticbergen en iets leuks voor verjaardagsfeestjes.

 

Handbook of tyranny

Bron: Wallpaper

Bron: Wallpaper

Op het eerste gezicht lijkt het 'Handbook of tyranny' een boek vol elegante datavisualisaties en infographics. Kijk je nog een keer, dan legt dit visuele boek op niet zo subtiele wijze onze gruwelijke menselijke natuur bloot. De gemene deler is hoe wij als mensen omgaan met wreedheid en conflict, getuige hoofdstukken als ‘Walls & Fences’, ‘Refugee Camps’ and ‘Prison cells'. Te koop via Wallpaper.

The Great Pacific Garbage Patch

Ergens tussen Hawaii en Calfiornia in de Stille Oceaan bevindt zich de grootste hoop drijvend plastic ter wereld: The Great Pacific Garbage Patch. Een duizelingwekkende 80.000 ton plastic drijft in de zee (je kunt er 500 jumbojets mee vullen). Deze site van The Ocean Cleanup brengt deze en andere cijfers op indringende wijze in beeld

 

The Birthday Paradox

Bron: The Birthday Paradox

Bron: The Birthday Paradox

Hoe groot is de kans dat je op een feestje iemand tegenkomt die op precies dezelfde dag jarig is als jij? Met The Birthday Paradox van The Puddle kun je meedoen met een online experiment om deze kans te berekenen.