Nieuw dataplatform voor verhaaldieren

Mensen vertellen elkaar al eeuwenlang verhalen. Zo onthouden we informatie beter. Het delen van verhalen met de wereldwijde community was nog nooit zo gemakkelijk. Er zijn ontelbare tools om updates en foto's te delen, te bloggen en vloggen. Maar het delen van data lijkt nog voorbehouden aan Excel-masters en informatiespecialisten. Nieuw dataplatform The Informary (launch 2 juli)  brengt daar verandering in.

The Informary dataverhalen
informaryArtboard 1.png


Verhaaldieren
Mensen zijn verhaaldieren, tegelijkertijd wordt het delen van data steeds belangrijker. Wij vinden het belangrijk dat de drempel om dataverhalen te maken en te delen zo laag mogelijk is. Daarom heeft Studio Lakmoes samen met de Arnhemse webexperts Powerassist dataplatform The Informary gemaakt waarmee het voor iedereen mogelijk is om een dataverhaal te delen. Je hoeft geen dataexpert te zijn om grafieken te maken met The Informary

Onthoud informatie beter
Door beelden, teksten en grafieken te combineren tot een dataverhaal onthouden mensen de informatie beter. Van losse cijfers onthoud je namelijk maar vijf procent. Staat data in een grafiek, dan onthoud je al een kwart, maar gedeeld in een verhaal onthoud je wel 70 procent van de informatie.

Wil je meer weten? Kijk op theinformary.nl en vraag een gratis demo aan! Of heb je interesse in een datadashboard op maat? Bekijk de voorbeelden hieronder en neem contact met ons op.