'Waar anderen afhaken, raken wij enthousiast'

Dit blog verscheen eerder op de website van ondernemershub De Kleine Campus

Het team van Studio Lakmoes visualiseert (complexe) informatie en zet graag de tanden in ingewikkelde vraagstukken. De unieke combinatie van analytische skills op wetenschappelijk niveau en de creativiteit van het team ontwerpers, fotografen, programmeurs en motion designers maakt Studio Lakmoes uniek in Nederland.  Co-owners Barbara Wagensveld en Marjolein Pijnappels doen een boekje open over hun bedrijf. 'Waar anderen afhaken, raken wij enthousiast'.

Wat heeft jullie ertoe aangezet om te gaan ondernemen? 

“Wij hebben beiden een achtergrond in de wetenschap maar merkten dat we kennis begrijpen en delen interessanter vonden dan wetenschap bedrijven. Bovendien misten wij zelf als wetenschappers een goede partij om complexe informatie in beeld te brengen: er zijn veel goede ontwerpers in Nederland, de combinatie van sterke analytische én grafische skills is echter zeldzaam. Wij sprongen in dat gat”

Waar genieten jullie als ondernemer het meest van?

“Het is een uitdaging om de soms ingewikkelde vraagstukken en data van onze klanten te doorgronden, van klimaatverandering tot inkomensongelijkheid en daar een goed concept voor neer te zetten. Op het moment dat andere ontwerpers afhaken, begint het voor ons net spannend te worden.”

infographics studio lakmoes

Zijn er ook minder leuke aspecten? 

“Het vinden van een goede balans tussen werk en privé is niet altijd gemakkelijk. We krijgen al jaren meer aanvragen dan we aankunnen. Mensen labelen dat graag als een luxeprobleem, maar daar goed mee omgaan is geen gemakkelijke klus. Als ondernemer heb je een enorme drive om je bedrijf te laten slagen en dan ren je soms van project naar project zonder pauze en zonder ervan te genieten.”

Met wat voor vragen kunnen mensen jullie benaderen? 

“Wij denken graag mee met het visualiseren van complexe data. Onze producten worden opgebouwd vanuit de inhoud. Voor inhoudelijk interessante projecten zijn wij altijd te porren. Voor meer informatie, zie studiolakmoes.nl of volg ons @studiolakmoes op Pinterest, twitter, facebook of instagram.”