Zo houden we de zorg betaalbaar

De Nederlandse zorg presteert goed, maar de druk om haar betaalbaar te houden stijgt. Daarnaast verandert het zorglandschap razendsnel met artificiële intelligentie en e-health en trends als langer thuis wonen en meer zelfzorg.  Dat betekent kiezen: waar geven we ons zorggeld aan uit?

Celsus-Talma, het kennisprogramma dat het probleem van de stijgende zorgkosten in al zijn aspecten in kaart brengt, schreef er een compleet boekwerk over. Wij visualiseerden de belangrijkste conclusies in een infographic-magazine.

isometric design celsus lakmoes

Wireframing

Onze kennisregisseurs duiken graag diep in de materie. Samen met onze designers maken zij zogenaamde 'wireframes': blauwdrukken van de uiteindelijke infographic. Hierdoor zie je of de flow van de infographic logisch is en alle informatie aanwezig is. Na de schetsfase volgt de ontwerpfase.

schets process infographic
8.jpg

Design van het mini-magazine

Het boek over betaalbaarheid van de zorg werd op 19 april 2018 overhandigd aan de minister van Medische Zorg en Sport. Tijdens deze conferentie werd onderstaand info-zine uitgedeeld. Kort, bondig en inspirerend vind je hier de highlights uit het boek in een mini-magazine met een kleine verrassing op de achterkant: een inspirerende infograpihc met een case study van diabetes zorg.

infographic poster studio lakmoes
graph chart diagram studio lakmoes infographic
fb6.png
CelsusInfographic-5.jpg
Foto 31-07-18 11 42 20.jpg