Zo laat je als universiteit zien wat je in huis hebt

Universiteit Gent is een vooruitstrevende universiteit met tal van innovatieve onderzoeken. Zo ontwikkelde de universiteit zorgrobot ZORA die patiënten van UZ Gent interactieve zorgondersteuning biedt, geniet bio-ingenieur Chris Callewaert internationale bekendheid als ‘Doctor Armpit’ met zijn onderzoek naar bacteriën in oksels en werken onderzoekers samen met een lokale bierbrouwerij om uit afvalwater bier te brouwen. De universiteit wilde zowel cijfers communiceren als laten zien wat zij in huis heeft. Onze oplossing: een infographicflyer vol data die kan worden uitgevouwen tot een A2-poster met een kijkplaat.

 
Studi Lakmoes infographic Ghent University
Studio Lakmoes infographic Ghent University

De data

De infographic bevat ontzettend veel data: over de promovendi van Ghent University, the impact van hun papers, de onderzoeksfootprint en de binnengehaalde subsidies. Studio Lakmoes dacht mee over en ontwikkelde heldere visualisaties van deze cijfers, waarbij esthetiek en duidelijkheid even sterk naar voren komen.

Campus life

De uitgevouwen infographicflyer onthult een illustratie van de campus van Ghent University met de belangrijkste onderzoeksgebieden. De poster onthult hoe divers het onderzoek van de universiteit is, van salamanderbiologen tot Dr. Armpit. Hoewel de meeste illustraties maar enkele milimeters groot zijn op de uiteindelijke poster, hebben we veel aandacht besteedt aan de details. Het resultaat is een kijkplaat waar je niet op uitgekeken raakt.

Ghent University Salamander
Ghent University studenten