Zo laat je lokale energiehelden shinen

Duurzaamheid bereiken we door allemaal ons steentje bij te dragen. De echte helden achter duurzaamheid in de zogenaamde 'Food Valley' zijn de bewoners van Nijkerk, Scherpenzeel, Wageningen, Rhenen, Barneveld, Ede en Veenendaal. Samen met Klimaatzuster en de betrokken gemeentes ontwikkelde Studio Lakmoes de campagne Food Valley woont duurzaam die deze energiehelden in het zonnetje zet.

Infographic duurzaam wonen - Studio Lakmoes
Infographic duurzaam wonen - Studio Lakmoes

Infographic & iconen

De infographic en de iconen helpen bewoners bij het nemen van duurzame maatregelen. In een oogopslag zie je welke maatregelen je (in bestaande woningen) kunt nemen om je huis duurzamer te maken.

Infographic Duurzaam wonen - Studio Lakmoes
iconen duurzaam wonen

Huisstijl & logo

Bij de start van het project zijn logo's ontwikkeld voor alle gemeenten. Uiteindelijk zijn Scherpenzeel en Veenendaal als eerste met het project aan de slag gegaan en is een logo ontwikkeld dat de gemeente weerspiegelt. Het logo is ook gebruikt als levensgroot beeldmerk tijdens de campagne.

Schetsen logo duurzaam wonen

Campagne Food Valley woont duurzaam

Met deze gezamenlijke campagne willen de zeven gemeenten van de Food Valley hun inwoners helpen bij vragen over het energiezuinig maken van hun woning en het thuis opwekken van duurzame energie. De inwoners van Food Valley zijn trots op hun duurzame maatregelen. Deze helden laten we shinen door ze (letterlijk) in het zonnetje - van het logo - te zetten. Zo laten buren aan elkaar zien welke duurzame maatregelen zij genomen hebben. Door aandacht te geven aan duurzame maatregelen en bewoners zelf in het middelpunt te plaatsen, laten we zien dat duurzaam doen voor iedereen is weggelegd.

Fotografie:  Lara van de Krift
Fotografie:  Lara van de Krift
Fotografie:  Lara van de Krift
Fotografie:  Lara van de Krift

Energieloket

Sinds begin april 2016 bemant Teun van Roekel (40) het gemeentelijke energieloket. Inwoners van Nijkerk die hun huis energiezuiniger willen maken of zelf duurzame energie willen gaan opwekken, kunnen bij Van Roekel terecht met hun vragen. Een gedreven verbinder, die technische kennis combineert met belangstelling voor mensen. Studio Lakmoes gaf vorm aan het mobiele energieloket waarmee Teun sinds eind 2016 op diverse plekken in Nijkerk opduikt om mensen voor te lichten over duurzame energie.

energieloket Nijkerk