Zo leren beleidsmakers zelf infographics te maken

De Provincie Zuid-Holland heeft in 2015 een nieuw Hoofdlijnenakkoord vastgesteld onder de noemer ‘Zuid-Holland: slimmer, schoner en sterker’. Studio Lakmoes is gevraagd om een workshopserie op te zetten die medewerkers intensief traint in de basisvaardigheden voor datavisualisatie en infographics. Tijdens de cursus ontwikkelden de deelnemers zelf infographics die de designers van Studio Lakmoes uitwerkten tot een aansprekend design.

 
infographic provincie zuid-holland - studio lakmoes

De infographic cursus

De deelnemers leerden de basisprincipes van het ontwikkelen van een infographic en brachten die direct in de praktijk met oefeningen. Ze leerden kritisch kijken naar bestaande infographics en welke stappen nodig zijn om uit complexe informatie de hoofdzaken te onderscheiden die de basis vormen voor de infographic.

Studio Lakmoes - workshop infographics
Studio Lakmoes - infographic cursus provincie zuid-holland
Studio Lakmoes - workshop infographics

De infographics

De deelnemers ontwikkelden de infographic helemaal zelf, van dataverzameling en -analyse tot het ontwerp. Zij werkten het ontwerp uit met potlood en papier en Powerpoint. Studio Lakmoes gaf vervolgens de ontwerpen een 'design makeover' tot professionele infographic.

schets infographic
provincie zuid-holland infographics
provincie zuid-holland infographics - studio lakmoes

Interesse in een cursus infographics voor jouw organsatie? Bekijk onze cursussen of doe direct een aanvraag.