ZZP-er in broedplaats vaak succesvol

ZZP-ers zouden zouden verkapte werklozen zijn, profiteurs en niet ambitieus. Uit Arnhems onderzoek van ondernemerscollectief Sequence Zero blijkt het tegenovergestelde: ZZP-ers in de Arnhemse creatieve broedplaatsen zijn succesvol en lossen bovendien een maatschappelijk probleem op: leegstand.

In Arnhem staat al lange tijd 196.000 m2 aan kantoorruimtes leeg. De leegstand is even groot als het vloeroppervlak van het Empire State Building. Leegstand die creatief ingevuld kan worden door leegstaande kantoorpanden beschikbaar te stellen aan creatieve broedplaatsen, zoals Sequence Zero, CVJO, Greenhouse en Coehoorn Centraal.

creatieve broedplaatsen arnhem

Samen met Sequence Zero ontwikkelde Studio Lakmoes een infographic over de Arnhemse creatieve broedplaatsen, die op de Dag van de Economie is overhandigd aan wethouder Hans Giesen. 

creatieve broedplaatsen arnhem

Uit de cijfers blijkt dat ZZP-ers in de creatieve broedplaatsen in Arnhem goede zaken doen: hun omzet varieerde in 2014 van gemiddeld 67.000 tot ruim een ton omzet. De ondernemers zijn positief over het huidige jaar: zij verwachten gemiddeld een omzetstijging van 44 procent.

De infographic is gratis aan te vragen door een mail te sturen naar Sequence Zero's Sierk Keuning sierk@sequencezero.org.