studio lakmoes

Wij geloven dat duidelijke en verrassende verhalen mensen helpen de wereld om hen heen te begrijpen en daardoor betere keuzes te maken.

Lakmoes is een kenniscommunicatiebureau met expertise in het vertellen van complexe verhalen op een simpele manier. Wij ontwikkelen inspirerende producten met een positieve impact. Onze kennisregisseurs duiken in de inhoud en filteren het verhaal uit jouw data en informatie. Ons team creatieve makers gaat vervolgens met het product aan de slag, of dat nu een infograpic, animatie, app of bijzondere vouwflyer is. Wij verzorgen het hele proces, van concept tot tot realisatie.

 
studio lakmoes
 
 

We stellen lastige vragen

Onze wetenschappelijke achtergrond maakt dat wij elk vraagstuk analytisch benaderen. Wij zullen kritisch kijken naar wat je van ons vraagt, en of dat echt is wat je nodig hebt. We willen weten wat jouw boodschap is en wie je wil bereiken. We worden geraakt door sterke inhoud, die staat voorop. Aandacht voor design is er vanzelfsprekend, van mooie ontwerpen worden wij ontzettend gelukkig.

 
 

WIJ HOUDEN NIET VAN INGEWIKKELD DOEN

Wij willen samen met jou de wereld begrijpelijker maken. Wij zijn allergisch voor niet onderbouwde meningen, foutief weergegeven feiten en onnodig ingewikkeld doen. Wij geloven dat duidelijke en verrassende verhalen mensen helpen de wereld om hen heen te begrijpen en daardoor betere, gefundeerde keuzes te maken. 
studio lakmoes
 
studio lakmoes
 
 

WE DRAGEN EEN STEENTJE BIJ

Wij houden van de wereld, de natuur, de mensen. Onze missie is op bescheiden wijze bij te dragen aan een begrijpelijkere wereld, waarin mensen betere keuzes kunnen maken - voor zichzelf, hun omgeving en de planeet waarop we leven. Daarom nemen we niet elke opdracht aan, maar kijken samen met jou of we de juiste partij zijn. We werken graag samen met organisaties die hun omgeving ook een beetje (of veel!) beter willen maken.

 
 

WE ZIJN EEN NETWERK

Omdat we zo creatief mogelijk met jouw kennisvraagstuk willen werken houden we ons kernteam bewust klein. We hebben een flexibele schil rondom ons bedrijf opgebouwd met fantastische ontwerpers, animatoren, stemartiesten en programmeurs. Met elk van hen hebben we een persoonlijke band en een langdurige samenwerkingsrelatie opgebouwd. Deze makers schakelen we op projectbasis in en zij brengen verfrissende input en ideeën die jouw project nóg beter maken.

 
studio lakmoes
barbara wagensveld - studio lakmoes

Barbara Wagensveld

partner & kennisregisseur
barbara@studiolakmoes.nl

Als iets inhoudelijk niet klopt zet Barbara haar tanden erin tot alle juiste data boven tafel is. Ze heeft een wetenschappelijke loopbaan achter de rug en combineert die ervaring nu met een scherp oog voor esthetiek en detail. Niets verlaat Lakmoes zonder dat zij het onder ogen heeft gehad.

marjolein pijnappels - studio lakmoes

Marjolein Pijnappels

partner & kennisregisseur
marjolein@studiolakmoes.nl

Onverbeterlijk beelddenker die overal verbanden ziet en daarom nogal snel en veel praat. Ze bedenkt het liefst creatieve concepten om data en informatie te visualiseren. Ooit was ze bioloog en dat merk je nog steeds aan de analytische benadering van projecten.

maya knepfle - studio lakmoes

Maya Knepflé

ontwerper
maya@studiolakmoes.nl

Maya onderscheidt zich met kleur - en dan hebben we het niet alleen over haar vaak wisselende haarkleur. Ze laat zich inspireren door de nieuwe ontwikkelingen in de design community, maar ook daarbuiten: fashion, festivals, games, tattoos. Haar ontwerpen inspireren en triggeren, en zijn continue vernieuwend.

Ontmoet de getalenteerde makers die met ons aan jouw projecten werken

nicolajvierkant.jpg

Nicolaj Nijenhuis

webdeveloper

joanavierkant.jpg

joana Mühlenbrock

art director

dick.jpg

dick Poelen

coder en grafisch ontwerper

thomas1.jpg

thomas Gebben

sound designer

 
12795001_959769054071346_407530851009861976_o.jpg

sander de Koning

illustrator en animator

bram1.jpg

bram Bulkens

infographic ontwerper en animator

manonvierkant.jpg

manon Barendse

social designer