micah-hallahan-20310-unsplash-bewerkt2.jpg

GGZ zorg verbeteren

Stichting KiBG maakt Spiegelrapportages voor Keurmerkdragers in de GGZ, die helpen bij het herkennen van best practices en het opsporen van verbeterpunten. Wij ontwikkelden deze interactieve data dashboards vol cijfers en informatie om aanbieders van geestelijke gezondheidszorg te helpen zichzelf en hun praktijk te verbeteren.

kennisregie - datavisualisatie - webdesign - programmeren - datadesign

 
 

Zelfinzicht door datavisualisatie

Door cijfers visueel te maken, kun je ze beter vergelijken. De interactieve grafieken van de Spiegelrapportages geven inzicht in het type patiënten, de behandeltrajecten, de voor- en natrajecten van clienten en hoe deze zich vergelijken met andere zorgverleners.

 
studio lakmoes datadesign
 
 

In 2017 maakte bijna 1 miljoen Nederlanders gebruik van de ggz.

Voor hen is het van het allergrootste belang dat zij de best mogelijke zorg ontvangen.

 
 
victoria-farrand-185472-unsplash-bewerkt.jpg
studio lakmoes datadesign

Verdiepende niveaus

Gebruikers kunnen informatie bekijken op meerdere niveaus: per type cliënt of per jaar. In een oogopslag worden trends duidelijk die zorgverleners inzicht geven in hun zorg én hun cliënten.

studio lakmoes datadesign

Vernieuwende visualisatie

Elk type grafiek heeft haar eigen kracht. Een bubblechart laat direct zien welke groep het grootst is, een gestapelde staafdiagram laat de verdeling zien. Vernieuwende vormen van visualisatie laten de informatie op de best mogelijke manier zien.

studio lakmoes datadesign

Klik en ontdek

Gebruikers kunnen zelf klikken en zo informatie ontdekken. Het geef hen de mogelijkheid om dieper in te gaan op wat voor hen relevant is.

 
studio lakmoes datadesign

Meten is niet direct weten

Hoe vergelijk je jezelf met de benchcmark?

Het visualiseren van de data is een eerste stap naar zelfinzicht voor de zorgverleners in de GGZ. Het duiden van die data een belangrijke en onmisbare tweede. Een korte behandeltijd kan duiden op effectieve zorg met snel resultaat, maar een langere behandeltijd hoeft niet minder effectief te zijn. Sommige behandelaars hebben meer dan gemiddeld patiënten met complexere problemen die langere behandeltrajecten vergen. Sneller is niet altijd beter, en alleen meten leidt nog niet tot weten. Daarom voert de stichting KIBG gesprekken met aanbieders van GGZ zorg, om hen te helpen wijs te worden uit de data.

spiegelArtboard 4-1.png

Snel en laagdrempelig

Uiteraard is dit platform goed te bekijken op een mobiele telefoon. Hierdoor is de informatie voor de zorgverleners te allen tijden beschikbaar. Het stimuleert zorgverleners om onderling werkprocessen bespreekbaar te maken en te verbeteren.

studio lakmoes datadesign
 

 
 
marjolein pijnappels

partner & kennisregisseur

Marjolein Pijnappels

Neem contact op met Marjolein als je met ons wilt samenwerken. Zij zal samen met jou onderzoeken of onze expertise aansluit bij die van jullie en hopelijk de eerste stappen zetten naar een succesvolle samenwerking.

026 - 20 26 001