tkmstArtboard 6-1.png

De wereld van werk hervormen

Werkgeversorganisatie AWVN ziet dat de spelregels voor werk niet langer aansluiten bij de realiteit. Zij heeft zich tot doel gesteld een toekomstagenda voor de wereld van werk op te stellen en het moeizame debat erover naar een hoger plan tillen. Een breed samengestelde denktank, onder voorzitterschap van Alexander Rinnooy Kan, heeft zich in 2018 tien concrete ideeën voor vernieuwing uitgewerkt. Lakmoes ontsloot deze ideeën voor een breed publiek.

kennisregie - animatie - interaction design - ux - concepting - art direction - illustratie - copywriting

 
toekomstagenda scrollytel - studio lakmoes
 
 

“Niemand hoeft aan de zijlijn te staan. Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen.”

 
tkmstArtboard 4-1.png
studio lakmoes

Meedoen

Is vrijwilligerswerk ook werk? AWVN vindt van wel. Het telt mee en verdient waardering. Er moeten ruimere mogelijkheden komen om vrijwilligerswerk te doen of voor naasten te zorgen.

studio lakmoes

Presteren

In de nieuwe wereld van werk draait het om wat je kan, niet welke opleiding je (ooit) hebt gedaan. Een online vouchersysteem stimuleert actief een leven lang leren en doorontwikkelen.

studio lakmoes

Organiseren

AWVN wil dezelfde voorzieningen voor alle werkenden: of zij nu zelfstandige zijn of werknemer in dienst.

Screen Shot 2018-11-23 at 15.23.57.png
 

de inclusieve arbeidsmarkt

Iedereen doet mee

Hoe krijg je iedereen aan het werk? Op nummer een staat: een goede basis met minder regels en regelingen. Een simpel platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen vinden.

 
studio lakmoes

‘New deal’ voor menselijk kapitaal

Nederland moet het vooral hebben van menselijk kapitaal, terwijl ons belastingstelsel vooral de opbouw van fysiek kapitaal stimuleert. Het is tijd voor een nieuwe balans en sterkere prikkels om te investeren in de opbouw van menselijk kapitaal.

tkmstArtboard 14-1.png
 

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontvangt van de AWVN-directeur het eerste exemplaar van Tien ideeën voor de wereld van werk

 
AWVN_jaarcongres_Carré_LD_lr_20181001-8489.jpg
 
marjolein pijnappels

partner & kennisregisseur

Marjolein Pijnappels

Neem contact op met Marjolein als je met ons wilt samenwerken. Zij zal samen met jou onderzoeken of onze expertise aansluit bij die van jullie en hopelijk de eerste stappen zetten naar een succesvolle samenwerking.

026 - 20 26 001