Onze werkwijze

De klant heeft de data, informatie of kennis, wij de expertise. Bij elk project gaan wij een samenwerkingsverband aan met de klant, waarbij wij samen de volgende stappen doorlopen. Onze kennisregisseurs begeleiden elke stap, van het bepalen van doel en doelgroep, het analyseren en verhelderen van de data, tot het ontwikkelen van een inspirerend concept samen met onze programmeurs, ontwerpers, fotografen en filmmakers.

 

Inventarisatie

Elk project begint met onderzoeken welke data en informatie aanwezig is, welke boodschap daar in zit en met wie die gedeeld dient te worden. We nemen graag tijdens een brainstormsessie de doelen en middelen samen met de klant door.

Informatie verzamelen

Soms is alle data en informatie al aanwezig, soms is aanvullend onderzoek of dataverzameling nodig. Wij kunnen kwantitatieve en kwalitatieve data verzamelen.

Data analyseren

De informatie en data wordt geanalyseerd en geordend. We ontdekken trends in de data, correlaties of afwijkingen. Als er een infographic of animatie, explanimation of ander information design wordt gemaakt, maken we samen met de opdrachtgever een inventarisatie van de belangrijkste boodschappen en elementen.

Blauwdruk schetsen

Bij information design is het belangrijk dat de data, informatie of de processen een duidelijk verhaal vertellen. Wij maken dan ook voordat we met ontwerpen beginnen een blauwdruk van de locatie van en eventuele interactie tussen de verschillende elementen en van het te visualiseren verhaal. Bij een animatie of explanimation wordt in deze fase een storyboard ontwikkeld.

Ontwerpen

In deze fase werkt Studio Lakmoes op basis van de blauwdruk de infographic, animatie, explanimation of ander information design uit. Bij een omvangrijk project gaat aan deze fase nog een verkenning- en ontwerpfase vooraf om de stijl vast te stellen. De infographic of animatie komt tot leven, kleuren worden toegevoegd en de data of processen gevisualiseerd. In maximaal twee correctierondes worden de puntjes op de ā€˜iā€™ gezet.

Opleveren

De opdrachtgever ontvangt de illustratie of infographic in de gewenste vorm: per e-mail, op de server of via Wetransfer.